Регион Кюстендил е на трето място в страната  - след

...
Регион Кюстендил е на трето място в страната  - след
Коментари Харесай

Регион Кюстендил е на трето място в страната по брой на санирани сгради по Националната програма за енергийна ефективност

Регион Кюстендил е на трето място в страната  - след Бургас и Благоевград по брой на санирани здания по Националната стратегия за енергийна успеваемост, разгласи по празниците регионалният шеф Виктор Янев . Кюстендил, с 58 санирани блока, е първенец - може би за страната, с най-евтина рехабилитация на обектите - към 116 лв. за кв. метър. 

 Одобрени са нови 84 контракта, подписани сред кметове на общини и ръководители на сдружения, сподели регионалният шеф Виктор Янев.

Очаква  се продължение на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания през 2018 година, като Министерският съвет към този момент гласоподава 1 милиарда лева за задачата. От област Кюстендил има 47 нови контракта с банката за развиване, които чакат финансиране. 

Догодина дебют в санирането може да направи град Рила, в което има един панелен блок и един ведомствен - по-стар, на някогашния завод на МК " Кремиковци ".  

Проблем е това, че притежателите на жилищата в двата блока  са отвън града, най-вече в чужбина и мъчно се събират,  не се и познават, с цел да учредят сдружения за кандидатстване, разясниха от общината. В миньорския Бобов дол смогнаха да санират три блока - третият беше пуснат от приеметелна комисия безусловно преди празниците, откакто трябваше да се отстраняват материали край комините, които са пожароопасни по наставление на противопожарната работа, отбелязва кметът Елза Величкова .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР